Uitvaartspreker

 

Als een dierbaar persoon overlijdt, staat je leven even op de kop. Er moet in korte tijd van alles geregeld worden en in alle hectiek en emotie, is het niet makkelijk om ook nog eens stil te staan bij de voorbereidingen van de uitvaartdienst. En het schrijven van het levensverhaal. Als uitvaartspreker neem ik dit graag van u over. Ik spreek uitgebreid met de familie over wie de overleden dierbare was, over zijn of haar jeugd, de bijzondere momenten in zijn leven en uw herinneringen aan hem of haar. Vervolgens schrijf ik, samen met u en op een warme liefdevolle manier, met respect voor de overledene, een mooi verhaal. Tijdens de dienst – die ik veelal leid – breng ik dit verhaal. Met een lach en een traan.

Ik hoor vaak ‘wat heb je een mooie rustige stem, fijn om naar te luisteren’. Ik breng de rust die u en uw familie nodig hebben.

Werkwijze en kosten

 

Bij uw uitvaartonderneming geeft u aan dat u mij hebt gevraagd om de uitvaartdienst te leiden en namens de familie te spreken. Vervolgens zoeken de uitvaartondernemer en ik contact met elkaar.

Als er meerdere sprekers zijn, bijvoorbeeld een dominee, zal er afstemming plaatsvinden. De toespraak die ik namens de familie ga voordragen, stuur ik u vooraf ter goedkeuring toe.

Voor uitvaarten binnen de gemeente Apeldoorn  reken ik € 450,-
Voor uitvaarten buiten de gemeente Apeldoorn   reken ik € 500,-

Binnen het bedrag vallen een persoonlijk gesprek, het schrijven van een toespraak, een correctieronde en het leiden van de uitvaartdienst. Ik reken geen reiskosten.