Uitvaartspreker

 

Als een dierbaar persoon overlijdt, staat je leven even op de kop. Er moet in korte tijd van alles geregeld worden en in alle hectiek en emotie, is het niet makkelijk om ook nog eens stil te staan bij de voorbereidingen van een toespraak voor de uitvaartceremonie. Als uitvaartspreker neem ik dit graag van u over. Ik spreek uitgebreid met de familie over wie de overleden dierbare was, over zijn of haar jeugd, de bijzondere momenten in zijn leven en uw herinneringen aan hem of haar. Vervolgens maak ik een mooi verhaal waarin het leven van uw dierbare en uw herinneringen op een warme liefdevolle manier, met respect voor de overledene door mij wordt voorgedragen.

 

Gesprek bij leven

 

Steeds meer mensen denken nu al na hoe ze hun uitvaart geregeld willen hebben. Gelukkig maar, want voor de nabestaanden is het heel fijn dat de belangrijkste zaken vastliggen.

Er zijn ook steeds meer mensen die zich er bewust van zijn dat een zoon, dochter of broer straks het verhaal over de overledene vertelt.

En wat zij vertellen, wordt van te voren meestal niet besproken met u, de persoon om wie alles gaat. Wilt u vooraf de regie meer in handen hebben wat de toespraak tijdens uw uitvaart betreft, neemt u dan contact met mij op. Wij bespreken dan uitgebreid hoe u mijn rol ziet tijdens de uitvaartceremonie.

 

 

Werkwijze en kosten

 

Bij uw uitvaartonderneming geeft u aan dat u mij hebt gevraagd om de uitvaartdienst te leiden en namens de familie te spreken. Vervolgens zoeken de uitvaartondernemer en ik contact met elkaar.

Een paar dagen voor de uitvaart kom ik bij de familie op bezoek en bespreken we uw wensen. Als er meerdere sprekers zijn, bijvoorbeeld een dominee, zal er afstemming plaatsvinden. De toespraak die ik namens de familie ga voordragen, stuur ik u vooraf ter goedkeuring toe.

Voor uitvaarten binnen de gemeente Apeldoorn  reken ik € 450,-
Voor uitvaarten buiten de gemeente Apeldoorn   reken ik € 500,-

Binnen het bedrag vallen een persoonlijk gesprek, het schrijven van een toespraak, een correctieronde en het leiden van de uitvaartdienst. Ik reken geen reiskosten.