Adviseur Koninklijke onderscheidingen

 

Wat heb ik de gemeenten te bieden?

 

  • vervanging bij ziekte;
  • ondersteuning bieden bij pieken;
  • het inwerken en begeleiden van een nieuwe medewerker;
  • het fungeren als vraagbaak;
  • kortlopende opdracht, bijvoorbeeld de behandeling van een aanvraag Predicaat Koninklijk/Hofleverancier/Koninklijke Erepenning.

 

Als adviseur onderscheidingen ben ik beschikbaar voor tijdelijke inhuur bij gemeenten op het gebied van het aanvraagproces rondom Koninklijke onderscheidingen. Ook geef ik praktijk trainingen op locatie.

Vanaf 2011 ben ik docent Koninklijke onderscheidingen bij Segment. Datzelfde doe ik sinds 2022 bij de Bestuursacademie.

Uit (eigen) ervaring weet ik dat er bij gemeenten vaak maar één persoon is die zich bezighoudt met de aanvragen voor onderscheidingen en dat maakt de functie kwetsbaar. Als de medewerker om wat voor een reden dan ook onverwacht uitvalt, is er vaak niemand in huis die de behandeling van de aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan overnemen. Op zo’n moment heb je namelijk iemand nodig die weet wat er moet gebeuren, die kan beoordelen of een aanvraag kans maakt, die op de hoogte is van de regels, die om kan gaan met deadlines, die weet wat het is om met vertrouwelijke informatie om te gaan. Kortom: iemand die kennis van zaken heeft en die je kunt vertrouwen.

 

Omdat ik met mijn inhuur alleen gemeenten en provincies ‘bedien’, ben ik niet beschikbaar om particulieren, bedrijven en verenigingen te ondersteunen bij een aanvraag.

Ik was al een actief lid van de kring van kabinetsmedewerkers. Sinds juni 2023 ben ik ook bestuurslid.

Voor meer informatie over (Koninklijke) onderscheidingen en Predicaten: Lintjes en Koninklijk Huis.

“Ik wil je graag bedanken voor de werkzaamheden die je voor onze gemeente hebt verricht. Dat heb je met toewijding en zorg gedaan.

“Een telefoontje met Hetty met de vraag of zij ons team met spoed tijdelijk kon versterken was voor haar voldoende om de week erna al vol aan de slag te gaan. Door haar kennis en ervaring over Koninklijke onderscheidingen lukt het haar om de lopende zaken snel en zelfstandig op te pakken. Ze kent de wegen en weet hierdoor de juiste informatie snel en goed te verkrijgen en te verwerken. De inzet van Hetty is een heel mooie en snelle tijdelijke oplossing gebleken voor de KO’s.

“Ik ben blij dat we weer samen werken. Het was mij de vorige keer zo goed bevallen en het geeft daardoor veel rust.”