Gedurende 18 jaar ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Apeldoorn als medewerker kabinetszaken. Met als belangrijke taak de behandeling van de aanvragen voor de diverse onderscheidingen, zoals de Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen, Predicaat Koninklijk en Hofleverancier, maar ook aanvragen voor het Carnegie Heldenfonds, de Maatschappij voor Drenkelingen en diverse Defensie onderscheidingen.

Vanaf 2009 was ik naast mijn vaste uren bij de gemeente Apeldoorn als ZZP’er actief. In eerste instantie was ik beschikbaar voor tijdelijke inhuur bij gemeenten op het gebied van het aanvraagproces rondom Koninklijke onderscheidingen. Vanaf 2010 ging ik ook praktijkcursussen geven. Ik was inmiddels zo ingewijd in de wereld van de onderscheidingen en merkte dat er veel behoefte was aan praktijktraining op dat gebied. Ik maakte mezelf en mijn training bekend bij de gemeenten en kreeg gelijk klassen vol met ambtenaren die gretig mijn ervaringen met de lintjes tot zich namen. Op verzoek reisde ik het hele land door. In januari 2018 besloot ik om 100% als zelfstandige aan het werk te gaan. De vraag bleek nog steeds zo groot, dat ik de stap wilde wagen. Met ingang van 1 juni 2018 ben ik volledig als zelfstandig adviseur inzetbaar.

Uit (eigen) ervaring weet ik dat er bij gemeenten vaak maar één persoon is die zich bezighoudt met de aanvragen voor onderscheidingen en dat maakt de functie kwetsbaar. Als de medewerker om wat voor een reden dan ook onverwacht uitvalt, is er vaak niemand in huis die de behandeling van de aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan overnemen. Op zo’n moment heb je namelijk iemand nodig die weet wat er moet gebeuren, die kan beoordelen of een aanvraag kans maakt, die op de hoogte is van de regels, die om kan gaan met deadlines, die weet wat het is om met vertrouwelijke informatie om te gaan. Kortom: iemand die kennis van zaken heeft en die je kunt vertrouwen.

 

Wat heb ik de gemeenten te bieden?

  • vervanging bij ziekte;
  • ondersteuning bieden bij pieken;
  • het inwerken en begeleiden van een nieuwe medewerker;
  • het fungeren als vraagbaak
  • kortlopende opdracht, bijvoorbeeld de behandeling van een aanvraag Predicaat Koninklijk/Hofleverancier/Koninklijke Erepenning