Adviseur Koninklijke onderscheidingen

 

Wat heb ik de gemeenten te bieden?

 

  • vervanging bij ziekte;
  • ondersteuning bieden bij pieken;
  • het inwerken en begeleiden van een nieuwe medewerker;
  • het fungeren als vraagbaak;
  • kortlopende opdracht, bijvoorbeeld de behandeling van een aanvraag Predicaat Koninklijk/Hofleverancier/Koninklijke Erepenning.

 

Gedurende 18 jaar ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Apeldoorn als medewerker kabinetszaken. Met als belangrijke taak de behandeling van de aanvragen voor de diverse onderscheidingen, zoals de Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen, Predicaat Koninklijk en Hofleverancier, maar ook aanvragen voor het Carnegie Heldenfonds, de Maatschappij voor Drenkelingen en diverse Defensie onderscheidingen.

In 2009 werd ik zelfstandig. Als adviseur onderscheidingen. Ik bleef nog een paar uur per week werkzaam in vaste dienst. In eerste instantie was ik beschikbaar voor tijdelijke inhuur bij gemeenten op het gebied van het aanvraagproces rondom Koninklijke onderscheidingen. Vanaf 2010 ging ik ook praktijkcursussen geven; ik was inmiddels zo ingewijd in de wereld van de onderscheidingen en merkte dat er veel behoefte was aan praktijktraining op dat gebied. Ik maakte mezelf en mijn training bekend bij de gemeenten en kreeg gelijk klassen vol met ambtenaren die gretig mijn ervaringen met de lintjes tot zich namen. Op verzoek reisde ik het hele land door. In januari 2018 besloot ik om 100% als zelfstandige aan het werk te gaan. De vraag bleek nog steeds zo groot, dat ik de stap wilde wagen. Met ingang van 1 juni 2018 ben ik volledig als zelfstandig adviseur inzetbaar.

Voor meer informatie over (Koninklijke) onderscheidingen en Predicaten: Lintjes en Koninklijk Huis.

Webinar Predicaat Koninklijk

 

Altijd al meer willen weten over de aanvraagprocedure voor een predicaat Koninklijk of Hofleverancier? Wat een Koninklijke Erepenning is? Welke rol je als gemeente bij een aanvraag hebt? Ik vertel je graag alles hierover tijdens een gratis webinar.

Ruim 40 personen hebben de webinars over Predicaat Koninklijk/Hofleverancier en Koninklijke Erepenning in juni gevolgd. Er was een avond- en een ochtenduitvoering.

Het was leuk om te doen, er was voldoende belangstelling en de reacties waren positief. Dus ik heb besloten het webinar ook in de komende periode een paar keer te geven.

Meerdere deelnemers gaven aan interesse te hebben in een workshop over het schrijven van toespraken en persberichten bij de uitreiking van een KO en een Predicaat. Dat webinar ga ik ook geven. Alles gratis en max 1,5 uur.

Je kunt je inschrijven (max 25 deelnemers) voor:
woensdag 8 juli om 19.30 uur: Predicaat Koninklijk
maandag 13 juli om 10.00 uur: Predicaat Koninklijk
maandag 20 juli om 10.00 uur: toespraken en persberichten schrijven
woensdag 22 juli om 19.30 uur: toespraken en persberichten schrijven

Na het webinar kun je de presentatie downloaden en ontvang je de replay (opname).

Vriendelijk verzoek je aan te melden door een mail te sturen naar info@hettywennekendonk.nl. Je ontvangt dan binnen twee weken een link waarmee je toegang hebt tot het webinar.

Misschien heb je – naast een van de webinars – ook behoefte aan een (betaalde) één-op-één online sessie met mij van een half uur. Een sessie waarin je al je vragen kunt stellen op lintjes gebied. Of meerdere sessies, in de vorm van een strippenkaart. Heb je interesse, mail me dan.

Ik hoop je graag te ontmoeten op een van de genoemde momenten!

Voor bedrijven en verenigingen die er over denken een aanvraag voor een predicaat in te dienen, organiseer ik aparte webinars (ook gratis).

Uit (eigen) ervaring weet ik dat er bij gemeenten vaak maar één persoon is die zich bezighoudt met de aanvragen voor onderscheidingen en dat maakt de functie kwetsbaar. Als de medewerker om wat voor een reden dan ook onverwacht uitvalt, is er vaak niemand in huis die de behandeling van de aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan overnemen. Op zo’n moment heb je namelijk iemand nodig die weet wat er moet gebeuren, die kan beoordelen of een aanvraag kans maakt, die op de hoogte is van de regels, die om kan gaan met deadlines, die weet wat het is om met vertrouwelijke informatie om te gaan. Kortom: iemand die kennis van zaken heeft en die je kunt vertrouwen.

Ik ben actief lid van de kring van kabinetsmedewerkers.

Aanbevelingen gemeenten


“Een telefoontje met Hetty met de vraag of zij ons team met spoed tijdelijk kon versterken was voor haar voldoende om de week erna al vol aan de slag te gaan. Door haar kennis en ervaring over Koninklijke onderscheidingen lukt het haar om de lopende zaken snel en zelfstandig op te pakken. Ze kent de wegen en weet hierdoor de juiste informatie snel en goed te verkrijgen en te verwerken. De inzet van Hetty is een heel mooie en snelle tijdelijke oplossing gebleken voor de KO’s.”
 

“Ik wil je graag bedanken voor de werkzaamheden die je voor onze gemeente hebt verricht. Dat heb je met toewijding en zorg gedaan.”
 

“Ik ben blij dat we weer samen werken. Het was mij de vorige keer zo goed bevallen en het geeft daardoor veel rust.”