Over mij

 

Mijn naam is Hetty Wennekendonk (1964), ik ben een geboren en getogen Apeldoornse. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in het dorp Loenen op de Veluwe. Ik ben de een na oudste van 4 meiden.

Vroeger wilde ik de musicalwereld in.
Ballet was mijn grote hobby en ik wilde zingen, dansen, toneelspelen. Mijn verstandige vader raadde mij aan een ‘gewoon’ vak te leren, want in dat creatieve vak is ‘geen droog brood te verdienen’. Ik heb zijn raad opgevolgd en heb een administratieve richting gekozen. Mijn creatieve ‘skills’ heb ik als hobby gehouden. Als vierde liefhebberij kwam daar radio en tv maken bij.

In mei 2008 leerde ik bij de omroep Gerard kennen; we zijn op 17 juli 2010 getrouwd. Vier dagen later ben ik beëdigd als trouwambtenaar en vanaf dat moment begon ik enthousiast aan een bijzondere baan. In datzelfde jaar trouwde ik mijn eigen zusje!

Met ingang van 1 oktober 2022 ben ik geen babs meer. Ik kon de huwelijken qua tijdsbesteding niet meer combineren met de rest van mijn werkzaamheden. Ik blijf overigens ceremoniespreker.

Ik ben oprecht geïnteresseerd en heb een groot invoelingsvermogen. Dat geeft een vertrouwd gevoel bij de ander. Na een huwelijk wordt vaak gezegd ‘je hebt goed aangevoeld wat bij ons paste’. En na een uitvaart hoor ik ‘je hebt onze moeder precies zo neergezet zoals ze was’. Dat voelt goed.